PAMOK Győr

Projekt: Petz Aladár Megyei Oktató Kórház fejlesztése

Építmény helye: Győr, Vasvári Pál utca 2-4.

Építés éve: 2011-2012

Kivitelezés ideje: 2012 június – 2012 augusztus

Megrendelő: Strabag-MML Kft. – Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt.

Tervező: Középülettervező Zrt.

Tevékenység: Homlokzatburkolás

 

Tárgyi Projekt kivitelezésén cégünk a komplett, teljes körű homlokzatburkolási munkálatokban részt vett.

 

A burkolat típusa: 200 x 800 mm méretű Creaton TONALITY Classic Finished Surface típusú finomkerámia burkolat középszürke és krém alapszínekben, valamint TONALITY Color típusú burkolólap mázas kivitelben egyedi (sárga, kék, narancs, zöld) színekben.

A burkolólap vastagsága: 22 mm

Rögzítőrendszer: TONALITY BAS alszerkezeti rendszer illetve Eurofox MTA-v-100-as típusú elsődleges fogadószerkezet (fali tartókonzolok, függőleges T- és L-profilok)

Hőszigetelés: 10 cm vtg. fekete, üvegfátyol kasírozású ásványgyapot hőszigetelő táblákkal

Mennyiség: 4400 m2

 

Az épület tervezése során kiemelten fontos volt, hogy átszellőztettt homlokzattal rendelkezzen.

A Creaton TONALITY homlokzati finomkerámia rendszerrel, a szerelt, átszellőztetett homlokzatok termékválasztéka egy igen igényes és impozáns, természetes alapanyagból gyártott megoldással egészült ki.

A TONALITY homlokzati finomkerámia elemek évtizedek óta képviselik a legkiválóbb minőséget, fagyállóságot és időtállóságot.

A rendszer anyagában színezett, natúr égetett agyag kerámia-, matt és fényes elemekből áll, igen gazdag színválasztékban.

A TONALITY homlokzati rendszerhez 3 standard adaptív alszerkezet tartozik, melyek kiváló minőségű Alu ötvözetből készülnek.

Az ezen a projekten is alkalmazott BAS adaptiv alszerkezeti rendszert fel lehet rögzíteni a függőleges elsődleges fogadószerkezetre. A fugaprofil és a burkolattartó profil véglegesen rögzítve van már a gyártó által.

Az árnyékolást, az erős napsugárzás elleni védelmet biztosító homlokzati kiegészítők a „Baguette” profilok új, négyzet keresztmetszetű árnyékolóprofilokkal egészültek ki, melyek ezen az épületen is megtalálhatók kétféle színben (középszürke, drapp).

A TONALITY finomkerámia elemek tűzállósági minősítése: A1-es tehát „nem éghető” besorolású, de nem csak a burkolólap hanem a teljes rendszer rendelkezik TMI (tűzterjedési) tanúsítvánnyal.