Termékeink

Az igényes épület dísze, erős igénybevételekhez méretezve

Termékeink, szolgáltatásaink, melyekkel állunk az Önök rendelkezésére. Alumínium nyílászárók, függönyfalak, télikertek gyártása, szerelése.

Az alapanyag

Az alumínium nyílászáró rendszerek elsődleges felhasználási területe a nagy – a lakóépületekénél jóval nagyobb – terhelésnek kitett, jellemzően nagy közönségforgalmi terheléssel jellemezhető építmények (üzletek, szállodák, irodaházak, éttermek, bankok, stb.). A nagy terheléseket képesnek kell lennie hosszú ideig alakváltozás nélkül és magas üzembiztonság mellett elviselnie. Ezzel együtt pl. lakóépületek bejáratai, ill. közösségi tereinek nyílászáróihoz is ideális, sőt egyes építészeti stílusok a magánépületek esetén is lehetővé teszik alumínium szerkezetek alkalmazását. A rendszerek fejlesztésének egyik fő iránya a kellő szilárdság biztosítása, lehetőség szerint minél kisebb fémfelhasználás mellett, így az alapanyagok már régóta egyre magasabb szilárdsági jellemzőkkel bíró ötvözetek. Korrózióval ez esetben természetesen nem kell számolni. A kötő- ill. rögzítő elemek gondos megválasztásával a kontaktkorrózió is megelőzhető. A profilok jellemzően magas hőmérsékleten ráégetett porfestett felületkezelést kapnak. Ezen felület megbízható, hosszú élettartamú, színtartó, utólagos kezelést nem igényel.

A rendszerek

Teljes homlokzatok kialakításához függönyfal rendszerek állnak rendelkezésre. A látszóbordás rendszer a látványos karakteres osztásrenddel jellemzett felületek, a strukturális rendszer pedig a homogén, sima, a sík felszín kialakítására alkalmas. Mindkét rendszer tartalmazza, ill. képes befogadni a forgalomhoz, szellőztetéshez vagy meneküléshez szükséges mennyiségű nyíló szerkezetet. A látszóbordás rendszer látszó profilszélessége mindössze 50 mm, mely elegáns, filigrán homlokzati design-t tesz lehetővé. A strukturális rendszer profiljai 60 mm szélesek, de a rendszer sajátossága okán ez a külső tér irányából nem is látható. Kisebb felületek kialakításához hőhidas és hőhídmentes profilrendszerek állnak rendelkezésre. Ezekből lehet a hagyományos értelemben vett ajtókat, ablakokat legyártani, de lehetőség van teljes belmagasságú tetszőleges hosszúságú és alaprajzú üvegfalak és egyéb portálok megvalósítására is. A hőhidas szerkezetek egykamrás profilokból készülnek. Jellemző felhasználási területük az épületek belső tereibe tervezett portálok, ill. olyan kültéri és homlokzati szerkezetek melyeknél a – többnyire ipari, raktár, vagy idényjellegű – épület jellemzői fokozott hőszigetelést nem teszik szükségessé.

A hőhídmentes szerkezetek háromkamrás profilokból készülnek. A külső és belső kamrákat adó profilokat nagy szilárdságú műanyag stégek rögzítik egymáshoz. Ez a felépítés az alumínium rendszereket hőszigetelés szempontjából versenyképessé teszi az egyéb alapanyagból készített nyílászárókkal, télikertekkel szemben is. Jellemző felhasználási területük minden olyan nyílászáró, télikert ahol komoly hőszigetelő képesség elérése a cél. A profilok képességeit csak kiváló minőségű kiegészítőkkel együtt lehet kihasználni. A profilokkal párhuzamosan folyik a vasalati rendszerek, a tömítések és a zárak tervezése-fejlesztése is, így a belőlük készített nyílászárók, télikertek természetszerűleg képesek egyszerre megfelelni az igen magas szélállósági, légtömörségi, vízzárósági, hő és hangszigetelési, biztonságtechnikai stb. követelményeknek is.

A hőhidas és a hőhídmentes rendszerből is elkészíthető az összes köznapi életben használt nyílászáró típus. A rendelkezésre álló vasalatok a legkülönfélébb nyitásmódokat teszik lehetővé, a profilok nagy szilárdsága miatt pedig nagy és megbízhatóan működtethető nyíló szárnyakat is gyárthatunk. Az eddigi tapasztalat az, hogy az alumínium nyílászárókat használó építtetői kör előtérbe helyezi az egyediséget, még irodaházból sincs két egyforma. A nyílászárókat befoglaló épületszerkezetek is a legkülönbözőbb vastagságúak és rétegrendűek lehetnek. Ezen követelmények szükségessé teszik a tervezési és gyártási folyamatban a nagyfokú rugalmasságot. A gyártás a terhelhetőségi határokon belül mm-re meghatározhatóan méretszabad, az építtető akkora szerkezetet kap, amekkorára szüksége van.

Termékeink – A szolgáltatás

A FEVA-ALUSZERVIZ Kft.  számtalan iroda, áruház, szálloda, bank, gyár- és raktárépület, autószalon, lakóépület stb. alumínium nyílászáróinak szerelését végezte. A profilrendszerek – további feldolgozáshoz – mint alapanyag is megvásárolható, de a FEVA-ALUSZERVIZ Kft.-nél lehetőség van komplett szolgáltatási kör igénybe vételére is. A megrendelőnek lehetősége van még a tervezési fázisban igényeinek optimalizálására, megtalálni a számára legmegfelelőbb rendszert, kialakítást, meghatározni a szükséges kiegészítőket. A későbbiek folyamán mód van a felméréstől a gyártáson keresztül a beépítésig és a szervizszolgáltatás biztosítására is.

Ha a Feva-Aluszervíz Kft. termékeiről további információt szeretne megtudni, vegye fel velünk a kapcsolatot.