Teraszból télikert

2021.02.11.

Megosztás:

A leendő télikertjének felhasználási szándéka meghatározza annak összetevőit. Számtalan variációban készülhet teraszból télikert, ezért fontos, hogy már a beszerelés előtt tisztázzunk magunkban pár kérdést.

Hogyan lesz teraszból télikert?

Hívjuk télikertnek, beépített terasznak, szélfogónak, leendő szerkezetünk minden esetben a házunk új ékköve lesz. Egy teraszból télikert összefonódhat a nappalinkkal vagy étkezőnkkel, de lehet a házunk különálló része is. Mennyire fontos a profi hőszigetelés? Cégünk kizárólag a legjobb hőszigetelő alumínium télikert anyagokkal dolgozik, ezért már a legegyszerűbb variáció is tökéletesen megfelel az elvárt igényeknek. Választhatunk kettő- vagy háromrétegű üvegezést, polikarbonátot és hőszigetelt szendvicspanelt is.

Milyen üvegezést válasszak teraszból télikert kialakításánál?

A 2 rétegű hővédő üvegezéssel elérhetjük, hogy egy hideg téli napon is folyamatos plusz fokot tartsunk télikertünkben. Tovább fokozhatjuk a hővédelmet, ha 3 rétegű üvegezést használunk, amely kellően modern ahhoz, hogy egy minimális hőforrással is kellemes légkört teremtsünk.

A szakszerűen megválasztott üvegezés hosszú távon biztosítja a tökéletes fényorgiát, legyen szó homlokzati vagy éppen tető fedésről. Kedvelt télikert tető elem a polikarbonát, amely önmagában biztosít uv- és ütés védelmet, emellett lépésálló és tökéletes szigetelő is. Az elterjedt mítosz szerint “hangosabb” az üvegnél, ami esőben valóban megmutatkozik, de ne felejtsük el, hogy az eső kopogó hangját az üveg is csak akkor zárja ki, ha kifejezetten erre a célra gyártott alapanyagból készül.

Választható üvegfajták: kettő, három vagy négy rétegű üvegezés, napvédő(solar) üvegezés, biztonsági üvegezés, golyóálló üvegezés, reflexiós üvegezés.

Választható polikarbonát fajták: 25, 32, 40 mm vastagságú, több légkamrás, uv álló, víztiszta, opál kivitelű.

Általánosságban igaz, hogy a megfelelő rendszerbe illesztett, 2 rétegű üvegezés – 25mm-es polikarbonáttal párosítva minden igényt kielégítő fedést biztosítanak leendő télikertünknek.

Milyen alumínium nyílászárókat válasszak?

A jól kiválasztott alumínium nyílászárók nem csak a kötelező ki- és bejárást biztosítják, hanem megfelelő szellőzést biztosítanak amivel elkerülhető az “állott levegő” és párakicsapódás is.

Egyedileg gyártunk alumínium nyílászárókat, amik lehetnek: bukó, nyíló, bukó-nyíló, bejárati ajtó, erkély ajtó, toló ajtó, emelő toló ajtó, harmonika ajtó és ezek számtalan kombinációja is.

Télikert és a párásodás

A teraszból télikert beépítését kizárólag jó hőszigetelő, hőhídmentes anyagokkal építjük. Ebből következik, hogy a lakóházaknál is tapasztalható párásodás – főleg nyílászáró csere után – a télikerteknél is megjelelhetnek. Megfelelő és rendszeres szellőztetéssel elejét vehetjük a nem kívánatos nedvességnek de előre tervezve beépíthetünk automata szellőztetést is. Az egyik legismertebb és legelterjedtebb szellőztető gyártó az aereco cég.

Télikert és a színek

A leendő teraszból télikert egyedi dísze lehet házunknak ezért a sok lényeges szempont mellett azt is érdemes figyelembe venni, hogy milyen színezést választunk neki. Az alap szín a fehér (RAL 9016), ami jól harmonizál mindennel. Lehetőség van faerezet mintás festések közül is választani kezdve az aranytölggyel, a mahagónin át a jelenleg elérhető összes tölgyig.

Általánosságban igaz, hogy a fehértől eltérő színválasztás 5-30 %-al drágább végösszeget eredményez. A pontos árajánlat gyorsan és ingyenesen készül el, amit akár most is igényelhet!

Alumínium télikert

Az alumínium télikert Aliplast Imperial rendszere leginkább pénztárcabarát megoldás, így ha úgy döntünk, hogy alumínium rendszerből építkezünk, az mindenképp kedvező lesz, az anyagikat tekintve.

télikert gyártása során figyelembe vesszük, hogy homlokzataként, valamint nyílászárók gyártására a 70 milliméteres beépítési mélységgel rendelkező, 5 légkamrás profilrendszer a legalkalmasabb, mely az átlagosnál stabilabb.

Számtalan tényező meghatározza a télikert nyílászáróinak szükségletét, de ezek közül a kettő legfontosabb:

  • Közlekedési funkciók;
  • Szellőztetési igény.

A teraszból télikert nyílászáróinak szükségletét a közlekedési funkciók, és a tájolásból adódó szellőztetési igény határozza meg.

A télikertek nyílászárói készülhetnek alumíniumból bukó, nyíló, bukó-nyíló, toló-bukó, emelő toló vagy harmonika kivitelben. Meglehetősen hatékony szellőztetést eredményez a tetőszerkezet magasabb pontjára szerelt tetősík ablak, melyen keresztül a felfelé áramló meleg levegő szabadon távozhat.

Kérjen ingyenes árajánlatot most!

További cikkeink

Blog

R.I.P. Győri Ferenc

Fájó szívvel búcsúzunk kollégánktól, barátunktól Győri Ferenctől, akivel 23 évig dolgoztunk együtt, egy nagyon értékes szakembert veszítettünk el személyében. Isten nyugosztaljon, legyen könnyű Neked a